úterý 3. listopadu 2009

Instantní nudle aneb parodie na chalku

Sedím si před počítačem a z pajšlu se ozívá varovná kontrolka. Žaludek řve varovnou: ,,Nažer se blbe!´´. Ok, nebudu mu odporovat a vydávám se na lov. Otevírám ledničku a kde nic tu nic samy salámy,párky a všelijaké jiné pochutiny kterým bych jindy nepohrdl. Bohužel sem mě chytá mlsná tak opmíjím uzeninu a hledám jiné zdroje chutí. Nenacházím nic víc než spoustu taveného sýru ,tuny tuna fish in plechovka. Tož kvapem zavírám žrádlazdroj a přemítám o nějakém kuchařském počinu.
Ihned sem jej zavrh tak sem se vydal hledat glutamanové a solné výrobky. Bingo! Instantní čínské nudle. Na chvíli zaženou hlad a znehybní mé chuťové buňky svou ostrostí. Chopím se balíčku s nudlemi.Po roztrhnutí mě mile překvapí obsah rozdělený na 4 části jednotlivě zabalené : Sušené nudle, Bylinky, Sůl a dochucovadlo a olej s ostrou směsí koření. Po veleúspěšném nainstalování všech ingredienci do misky zalívám horkou vodou celou směs. A nyní jak by řekl David Lister finální test: Instantní nudle! Ke stylovému jídlu stylový inventář. Šňupu v šupleti příbory a nacházím Tardiční jídelní hůlky. Nyní sem připraven k hodokvasu. Po spolknutí pár soust usuzuji že si vetnamští a možná i jinní výrobci polepšily. Hůlky versus nudle - 1:0 vedou hůlky.
Dojídám poslední zbytky nudlí a v misce zbývá ještě několik kusů malích kulatých věcí. Na chvlíli zajásám že polévka obsahovala sušené knedlíčky. Houby knedlíčky! Kousky sušeného sojového masa. Snažím se je požvýkat ale svou tuhostí mi připomínají jejich předky které sem měl bohužel tu možnost již zakusit za dob návštěv školní jídelny v Libině.
No nic nejsem cimprlich. Bez váhání liju zbytek polévky do chřtánu aniž bych se snažil nějakou z její součásti opět zkousnout v zubech. Odvahy k počinu mi ani moc nedodalo sledování pořadu ,,Ano šéfe´´ kde hlavní, vulgární představitel a moderátor klohnil nějakou chapadlovou havěť. Miska prázdná, žaludek jakš takš plný, a mozek přeplněný motlitbami ke všem gastronomickým bohům abych se nepos.al.
Závěr:Hodnocení - Chuť 4/5, Konzistenca 5/5, Rádobymasový doplněk -5/5. Doufám že vás tato má epištola neodradí od koupi a následné konzumaci tohoto výrobku. Pouze upozorňuji abyste si lépe vybírali polévky a hlavně pořádnéě četly etikety a zvláště na nich doplňky ve stravě (Viz sojové knedlíčky)
Kravina co?:D Já vás to nenutil číst.:)

Žádné komentáře:

Okomentovat